Transformatie woonzorglocatie tot woongebouw

Geplaatst 2 nov. 2016 02:11 door neiteler en sluis architekten en bouwkundigen   [ 21 nov. 2016 07:42 bijgewerkt ]Transformatie woonzorglocatie tot woongebouw met zorgondersteunende voorzieningen.

aantal wooneenheden: 88 stuks
Locatie: Ridderkerk

Begin 2016 is er een start gemaakt met de planvoorbereidingen voor een Transformatie van een woonzorglocatie tot woongebouw met zorg. Het gebouw met 104 zorgkamers wordt getransformeerd naar een woongebouw van 88 woningen, waarbij zorgondersteunende functies aangeboden worden. "naarmate het ouder worden, groeit de zorg met de bewoners mee"
Een geslaagde aanbesteding zorgt er voor dat we begin 2017 kunnen starten met de uitvoering, nadat de helft van de bewoners tijdelijk wordt uit verhuisd.

Esthetisch upgrading bedrijfsgebouw

Geplaatst 19 jan. 2016 00:08 door neiteler en sluis architekten en bouwkundigen

Upgrading gevel, herindeling personeelsruimten te Bergambacht.

    

        


Renovatie 153 woning Meerdervoort afgerond

Geplaatst 18 jan. 2016 23:56 door neiteler en sluis architekten en bouwkundigen

De 153 woningen in wijk Meerdervoort te Zwijndrecht zijn weer klaar voor de toekomst. Met name de energetische verbeteringen zorgen voor een grote verbetering in het wooncomfort. Daarnaast zijn vele badkamer, keuken en toiletmutaties uitgevoerd.

     
(bestaand)                                                                    (nieuw)

Neiteler en Sluis in de pers met mooi renovatieprojekt

Geplaatst 22 okt. 2015 05:42 door neiteler en sluis architekten en bouwkundigen   [ 2 nov. 2016 04:37 bijgewerkt ]

Tuindorp Meerdervoort Zwijndrecht in oude luister hersteld


Woningbouwvereniging Woonkracht 10 laat groot onderhoud uitvoeren aan 153 woningen iTuindorp Meerdervoort in Zwijndrecht. Neiteler en Sluis architekten en bouwkundigen heeft, na onderzoek naar de oorsprong en functie van de woningen, een onderhoudsvoorstel met energetische verbeteringen uitgewerkt. Doel was om de sfeer en charme van vroeger te herstellen en te combineren met het comfort van nu. In het project worden drie specifieke BUVA hardglas producten verwerkt.

De toiletten worden voorzien van inbraakwerende valramen type ISO-1300 uitgevoerd in Satijnglas. Op verzoek van de bewoners worden de nieuwe voordeuren  voorzien van een klein type ISO-1000 draairaampje en als laatste wordt het glas-in-lood raam boven de voordeur vervangen door BUVA isolatieglas ISO-1000 voorzien van een keramische print met het originele glas-in-loodontwerp. Een oplossing die krasvrij, UV bestendig, kleurvast en duurzaam is. Toepassing van het BUVA hardglas in dit project draagt bij aan de isolatiewaarde van de woningen. Hoofdaannemer is Van Wijnen Dordrecht B.V. en de BUVA hardglas ramen worden geplaatst door De Deurenspecialist uit Leiden die tevens de nieuwe voordeuren maakt en plaatst. Het project is in augustus gestart en zal begin 2016 worden afgerond.

Tuindorp Meerdervoort
De woningen zijn gebouwd in 1938 als arbeiderswoningen in opdracht van N.V. Maatschappij der Vereenigde Oliefabrieken (MVO), het huidige Unimills. De wijk was stedenbouwkundig ruim opgezet met diepe tuinen. Een gedeelte van de wijk is later gesloopt in verband met de aanleg van de A16.

Naast het herstel van de oorspronkelijk uitstraling is een doelstelling van de huidige eigenaar Woonkracht 10 dat de woningen weer 30 tot 40 jaar geëxploiteerd kunnen worden en dat het Energielabel C minimaal wordt gehaald. Na het groot onderhoud zullen de meeste woningen echter Energielabel A hebben. Tevens gaan de woningen voldoen aan de eisen van het PKVW bestaande bouw. Naast de BUVA hardglas ramen worden ook BUVA FitStream zelfregelende ventilatieroosters in de nieuwe kozijnen geplaatst door Transcarbo Kunststof Kozijnen. Interdaad Installbouw plaatst BUVA Q-Stream woonhuisventilatoren. 

Kenmerkende projektfoto's

Bron Persbericht:
http://www.bouwformatie.nl/productnieuws/tuindorp-meerdervoort-zwijndrecht-in-oude-luister-hersteld

Woning te Bergen op Zoom gereed

Geplaatst 8 okt. 2015 02:34 door neiteler en sluis architekten en bouwkundigen   [ 22 okt. 2015 12:36 bijgewerkt ]Vrijstaande woning te Bergen op Zoom is zo goed als klaar voor de oplevering. Aannemer legt de laatste hand aan de kleine klusjes. 

Clubhuis Smash te Bergen op Zoom

Geplaatst 21 sep. 2015 03:15 door Rob Sluis   [ 22 okt. 2015 13:08 bijgewerkt door neiteler en sluis architekten en bouwkundigen ]


testtest
verbouw en uitbreiding clubhuis tennisvereniging te Bergen op Zoom

1-6 of 6